سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هروقت دیدی تنها شدی بدون خدا همه رو بیرون کرده تا خودت باشی و خودش ...
درباره ما

لینک های ویژه
پیوندهای روزانه
دیگر امکانات
مطالب اخیر وبگاه

 

رهنمودهای امام حسن عسگری علیه‌السلام در باب حجاب و ارثیه بانوان


در احادیث امام حسن عسگری علیه‌السلام همواره زنان دارای جایگاه ویژه‌ای بوده‌اند، به نحوی که از ایشان رهنمودهای گرانسنگی به یادگار مانده است.

 ضرورت حجاب
دین مبین اسلام برای پاکی جامعه و حفظ شأن زن و مرد، حجاب و پایداری بر عفت برای بانوان را مسلّم دانسته؛ حجاب بانوی مسلمان، آرامش روانی، تحکیم روابط خانواده، استواری جامعه و از همه مهم‌تر ارزش و احترام زن را در پی دارد. خداوند سبحان در این باره به صراحت می‌فرماید: (وَ إذا سألتُمُوهُنّ مَتاعاً فَسئَلُوهَنّ مِن وَراء حِجابٍ ذلِکم أَطهَر لِقُلُوبِکُم وَ قُلُوبِهنّ)؛ «چون از آنان (همسران پیامبر اکرم) چیزی خواستید، از پشت حجاب از آنان بخواهید! این برای دل‌های شما و دل‌های آنان پاکیزه‌تر است.»
آیه شریفه اختلاط زن و مرد نامحرم را موجب فساد و تباهی دانسته و رعایت حجاب در میان آنان را برای سالم سازی جامعه امری ضروری قلمداد می‌کند. در تفسیر الکاشف آمده: «خداوند متعال در این آیه، حکمت حجاب را جلوگیری از فساد و فتنه اعلام می‌کند؛ زیرا اختلاط میان مرد و زن نامحرم سبب تحریک غریزه جنسی و فراهم آمدن مقدمات گناه است.»
حضرت امام حسن عسکری
علیه‌السلام با الهام از کلام وحی، بر ضرورت حفظ حجاب برای زنان مسلمان تأکید نموده است.

ارث زن
ارثیه زنان نصفِ مردان؟؟؟

این پرسش در عصر اهل بیت علیهم‌السلام نیز مطرح بوده و از آن بزرگواران پرسیده می‌شده. اسحاق‌بن‌محمد نخعی می‌گوید: روزی ابوبکر فهفکی از امام عسکری علیه‌السلام

پرسید: چرا زن بینوای ناتوان یک سهم در ارث می‌گیرد، اما مرد دو سهم می‌گیرد؟ امام در پاسخ فرمود: «إِنَّ المَرأَة لَیسَ عَلَیها جِهادٌ وَلانَفَقَةٌ وَ لاعَلیها مَعقُلَةٌ إنَّما ذلِکَ عَلَی الرُّجال؛ زن وظیفه ندارد به جهاد برود و نفقه بپردازد و دیه بدهد. همه اینها به عهده مردان است.»
بعد از شنیدن این پاسخ، به ذهنم خطور کرد که شنیده بودم ابن‌ابی‌العوجاء این شبهه را از امام صادق
علیه‌السلام سؤال کرده بود و حضرت همین پاسخ را داده بود. در آن لحظه، امام عسکری علیه‌السلام از افکارم به من خبر داد و فرمود: «بلی، این همان پرسش ابن‌ابی العوجاء است و پاسخ همه امامان در مقابل پرسش‌‌های واحد، یکی خواهد بود. برای آخرین ما همان جریان دارد که برای اولین ما جریان داشته و همه ما در علم و دانش مساوی هستیم و پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله و امیرمؤمنان علی علیه‌السلام

فضیلت خاص خود را دارند.»

منابع:
1- کلینی، الکافی، ج7: 85.
2- محمد جواد مغنیه، تفسیر الکشاف ذیل آیه 53 سوره احزاب.
* عبدالکریم پاک نیت، رهنمودهای امام حسن عسکری (ع) برای زنان، مبلغان.




نویسنده rezahosni در شنبه 94/9/28 | نظر

کدنویسی : ثامن تم ::: گرافیک : دختر چادری

Web Template By : Dokhtar-chadori.ir

آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
طراح قالب
پایگاه فرهنگی دختر چادری